Boek - Sprekend Leven, waardevol bestaan

Het boek SPREKEND LEVEN, waardevol bestaan doet een appèl aan u als lezer om ouderen met een zorgvraag in een ander en vooral positiever daglicht te stellen. Zij hebben mede invulling gegeven aan onze samenleving en zijn nog op vele gebieden van waarde voor hun (nabije) omgeving.Laden
24,95
per stuk


Het interviewen, fotograferen en samenstellen van dit boek was een belevenis op zich. Een fantastisch project dat we als zeer waardevol hebben ervaren. Meeleven, verbondenheid en diepgang zijn de uitkomst daarvan. Wij hopen oprecht dat u na het lezen van dit boek een positief beeld heeft van ouderen met een zorgvraag. Zij hebben een boodschap van waarde voor u! En al is dit onderwerp niet sexy, het stemt tot nadenken over een maatschappelijk thema rond een groter wordende doelgroep. 

De prachtige portretfoto’s en de persoonlijke verhalen bieden een inkijkje in hun bestaan. Daaruit spreekt kracht, doorzettingsvermogen en wijsheid. Ondanks de zorg die men nodig heeft, staat men veelal toch met humor, levenslust en liefde open voor het leven. Dat maakt wat bij je los! Lees het verhaal en geniet van de foto’s van prachtige mensen. Mooie herinneringen en indrukwekkende gebeurtenissen voeren u langs een kleurrijk palet van verhalen.

Covid-19 heeft zijn sporen getrokken. Ook de NNCZ (Noord Nederlandse Coöperatie voor Zorginstellingen) kreeg te maken met besmettingen onder zowel cliënten als onder haar zorgprofessionals. Helaas zijn er onder de bewoners ook slachtoffers te betreuren vanwege corona, waaronder enkele geïnterviewden. Wij hopen dat de positieve verhalen in dit boek bijdragen aan het waarderen van en waarde geven aan datgene wat mensen nog wél kunnen en de positie die ze in de huidige fase in hun leven nog innemen. Een inclusieve samenleving houdt in dat iedereen daarin meetelt en nog steeds van waarde is, ook al is men op leeftijd en heeft men zorg nodig. Daarin biedt dit boek lichtpuntjes in een onzekere tijd. 

André Weima en Pieter Mulderij werkten met veel plezier aan de totstandkoming van dit mooie boek.Gedenkboekwerk.nl
-

0528 - 23 12 56

Privacy en cookieverklaring